Schilderwerk

Boekema, visie op vastgoedonderhoud, vindt zijn oorsprong (1927) in het schilderwerk. Inmiddels zijn ruim 45 schildervaklieden dagelijks actief om hun vakmanschap te etaleren. Vanwege duurzaam onderhoud of ter verfraaiing; de schilder beschikt over de finishing touch.

Wij zijn inzetbaar voor zowel binnen- als buitenschilderwerk, aan bestaande bouw en nieuwbouw. Ook adviseren wij onze opdrachtgevers over de te kiezen verfsystemen, afwerkingsniveaus, kleurtoepassingen en milieuaspecten. Boekema werkt met hoogwaardige, duurzame producten.

Wij denken mee met opdrachtgevers en stellen desgewenst onderhoudsscenario’s op, met een vooraf afgesproken resultaat. Het zogenoemde resultaatgericht onderhoud. Zo garanderen wij een lange levensduur en het juiste onderhoud van vastgoed.

Restauratieschilderwerk

Ambachtelijk schilderwerk komt gelukkig nog veel voor. Terug naar de schoonheid van het verleden. Dit is wat ons betreft toch het neusje van de zalm. We restaureren cultuurhistorische en gezichtsbepalende gebouwen en complexen in hun oorspronkelijke luister en sfeer. Hierbij maken we niet zelden gebruik van ambachtelijke technieken als vergulden en hout- en marmerimitatie.