Heden & verleden

Boekema, visie op vastgoedonderhoud, begint in 1927 met het schrijven van geschiedenis. Boekema is vandaag de dag een toonaangevend (resultaatgericht) onderhoudsbedrijf…. Echter, het begon allemaal wat kleinschaliger. Letterlijk.

Tijdslijn

1927 – Dirk Boekema begint een schildersbedrijf. Zijn eerste opdracht is het beschilderen van houten speelgoed voor de firma Waterborg en Oranje.

1951 - Ondanks de crisisjaren en de oorlog groeit het bedrijf gestaag. Dirk heeft 5 mensen in dienst, waaronder zijn zoon Popke. Boekema krijgt zijn eerste opdracht van de Nederlandse Spoorwegen. Overigens nog steeds één van de opdrachtgevers.

1967- Dirk’s zoon Popke neemt het bedrijf over. Zijn projectmatige aanpak en vakmanschap geven het bedrijf een flinke zet.

1996 - Popke’s zoon Hans (sinds 1987 in het bedrijf) neemt de zaak over.

2001 - Vanwege verdere groei verhuist het bedrijf in 2001 naar bedrijventerrein Eemspoort in Groningen.

2009 - Boekema opent een nieuwe, tweede vestiging in Heerenveen.

2011 - Boekema neemt Glas Abeln over en breidt haar pand aan de Wasaweg uit.

2012 - Glas Abeln en de glasservice van Boekema nemen hun intrek in de nieuwe aanbouw aan de Wasaweg. 

 

Vandaag de dag

Inmiddels telt Boekema zo’n 80 ambitieuze medewerkers. Niet alleen de omvang van ons bedrijf is toegenomen, ook het aantal aangeboden diensten. We zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot een professioneel en zeer gewaardeerde partner op het gebied van totaal vastgoedonderhoud. Uiteraard zijn wij VCA**-gecertificeerd.

De kennis en kunde van onze medewerkers, die over het algemeen al vele jaren bij ons werkzaam zijn, geven onmiskenbaar vorm aan Boekema, visie op vastgoedonderhoud. Eén geschiedenis, één toekomst, met een eigen visie op vastgoedonderhoud.