Home > Actueel > Woonservice en VOC 2047 werken samen aan verduurzaming

Boekema tekende deze week de samenwerkingsovereenkomst met Woonservice en de VOC 2047 (SW, Lenferink, Wits en Boekema).Wij geloven in deze mooie samenwerking waarin we vanuit openheid, vertrouwen en gelijkwaardigheid werken aan de verduurzaming van de woningen van Woonservice en haar bewoners. Trots op deze mooie samenwerking!

 

Woonservice en VOC 2047 werken samen aan verduurzaming
Deze week tekenden Bothilde Buma (Woonservice), Arnoud Ijkema (SW), André Krikken (Wits), Nis Baar (Lenferink) en Hans Boekema (Boekema), de samenwerkingsovereenkomst voor de Vastgoed Onderhoud Combinatie (VOC) 2047. VOC 2047 is begin 2021 ontstaan tijdens diverse samenwerkingssessies van Woonservice waarbij circulariteit centraal stond.

Over de samenwerking
VOC 2047 is een samenwerking van vier Noordelijke marktpartijen (SW, Wits, Lenferink en Boekema). De marktpartijen staan samen garant voor het verduurzamen van een deel van de woningen van Woonservice voor de komende jaren. Hierbij wordt intensief samengewerkt en dagen de ketenpartners elkaar continu uit om te verbeteren, te innoveren en de verduurzaming van sociaal vastgoed betaalbaar te houden voor nú en de toekomst. Na een intensieve periode van pilotprojecten, het samenstellen van werkgroepen en stuurgroepen is het tijd geworden om de samenwerking officieel te maken door het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.

Wat zeggen de samenwerkingspartners ervan
Namens Woonservice Bothilde Buma: Wij vinden het belangrijk dat onze huurders goed en betaalbaar kunnen wonen, nu en in de toekomst. Daarom verbeteren wij woningen om ze energiezuiniger te maken. Dit is een grote opgave, zowel voor ons als voor onze marktpartijen. Wij geloven dat we door samenwerking, door het bundelen van kennis en kunde, deze opgave kunnen realiseren. Zodat onze huurders energiezuinig en betaalbaar kunnen wonen.

Andre Krikken, namens VOC 2047:”Wij geloven in onze samenwerking waarin we werken vanuit een gezamenlijke visie met heldere doelstellingen. Vanuit openheid, vertrouwen en gelijkwaardigheid.  We denken al  vroegtijdig mee in het proces. Hierbij zijn we altijd op zoek naar slimme, duurzame en innovatieve oplossingen. We dagen elkaar hierin uit en versterken elkaar. Zo maken we het verschil voor alle bewoners van Woonservice.”