Over Boekema
Ons verhaal

Home > Over Boekema

Boekema, 100 jaar vastgoedonderhoud
van generatie op generatie

 

Boekema begint in 1927 met het schrijven van geschiedenis. Vandaag de dag is Boekema een toonaangevend, resultaatgericht onderhoudsbedrijf. Echter, het begon allemaal wat kleinschaliger. Letterlijk.

Houten speelgoed beschilderen voor de firma Waterborg en Oranje, zo begint Dirk Boekema in 1927 zijn schildersbedrijf. Ondanks de crisisjaren en de oorlog groeit het bedrijf gestaag. Dirk overlijdt in 1967 en wordt opgevolgd door zijn zoon Popke, die sinds 1955 in de zaak werkzaam is. Zijn projectmatige aanpak en vakmanschap geven het bedrijf een flinke zet.

opa Dirk Boekema

In 1987 is het de beurt aan de derde generatie Boekema. Popkes zoon Hans. Onder leiding van Hans, die het bedrijf in 1996 heeft overgenomen, vond de overgang plaats van traditioneel schildersbedrijf naar een full-service vastgoedonderhoudsbedrijf. Vanwege verdere groei betrekt het bedrijf in 2001 een gloednieuw pand aan de Wasaweg in Groningen.

In 2009 wordt een nieuwe vestiging geopend in Heerenveen. Sinds 2018 is de vierde generatie Boekema, Remi Boekema, druk bezig met de verdere ontwikkeling van het vastgoedonderhoudsbedrijf. In 2020 wordt een derde vestiging in Hoogeveen geopend. Hiermee verwerft Boekema een prachtige positie in geheel Noord Nederland.

Eén geschiedenis, één toekomst, met een geheel eigen visie op onderhoud, verduurzamen en samenwerken.

Boekema, langs de meetlat van morgen

 

Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau. Wij willen hierbij uitgroeien tot een buitengewone organisatie en een inspiratiebron zijn voor onze omgeving, medewerkers en opdrachtgevers.

In een sterk veranderende omgeving met grote uitdagingen willen wij samen met onze partners en opdrachtgevers creatief en resultaatgericht samenwerken aan strategische oplossingen in duurzaam vastgoedonderhoud. Boekema wil een creatieve omgeving creëren waar ruimte is voor persoonlijke groei, innovatie en concepten.

Meteen breed dienstenpakket richten wij ons met name op woningcorporaties, vastgoedbeheerders, beleggers, zorg en onderwijs. Vier generaties Boekema staan voor bijna honderd jaar ervaring. Onze 100 gedreven vakmensen zijn de kracht van onze organisatie en staan centraal in het beleid van Boekema. Boekema werkt vanuit drie vestigingen, te weten Groningen, Heerenveen en Hoogeveen.

Missie, visie en doelstellingen

 

Wij luisteren naar onze klanten en werken creatief samen aan strategische oplossingen in duurzaam vastgoed-onderhoud, renovatie en service.

  • Hierbij wil Boekema uitgroeien tot een buitengewone organisatie. Wij willen een inspiratiebron zijn voor onze omgeving, medewerkers en opdrachtgevers. Wij willen mensen inspireren te gaan dromen en hun passie te volgen.
  • Boekema wil de totale zorg en zekerheid van haar opdrachtgevers overnemen.
  • Boekema wil een creatieve omgeving creëren waar ruimte is voor persoonlijke groei, innovatie en concepten (‘de conceptenfabriek’).
  • Boekema wil bijdragen aan een duurzame leefomgeving, een betere toekomst en iets nalaten voor de volgende generatie.
  • Boekema wil trots zijn op wie ze is en wat ze doet.
  • Boekema wil samen met haar opdrachtgevers en medewerkers creatief samenwerken, grenzen verleggen, continue verbeteren en haar dromen realiseren.
  • Boekema wil het beste onderhoudsbedrijf van Noord-Nederland zijn.