Home > Actueel > Nieuw in de verf

Nieuw in de verf

Artikel van Stichting Eelder Woningbouw

Eens in de 6 jaar wordt het houtwerk van de SEW-huizen voorzien van een nieuwe laag verf. Op die manier blijft de woningvoorraad er netjes en verzorgd uitzien. Samen met Boekema Vastgoedonderhoud werken we momenteel aan het schilderwerk van zo’n 100 woningen in maar liefst 8 straten in Eelde-Paterswolde. Een grote klus!

Het schilderproject is eind mei begonnen en vermoedelijk medio oktober klaar. Dan zijn de kozijnen van de woningen op de Kooiweg, Kosterijweg, Loopstukken, Hoppenkampsweg, Hornstukken, Veldstukken, Vermeerweg en de G.J. Geyssendorfferweg weer als nieuw.

“Het werk start vaak met het reinigen van de kunststof delen, zoals de hemelwaterafvoeren en dakkapellen. Daarna volgt het bijwerken en schuren van het houtwerk. Soms vervangen we ook de profielen. In een enkel geval is een woning nog niet van dubbelglas voorzien, dan proberen we dat ook mee te nemen”, vertelt Barney Brinkhof, projectleider bij Boekema.

Prettige samenwerking

“Sinds 2016 werken we nu met Boekema samen voor het schilderwerk en dat bevalt heel goed”, aldus Gert Hofman, Manager Vastgoed bij SEW. “Het onderhoud aan het schilderwerk is een behoud voor de kozijnen, zodat ze in goede conditie blijven. Ook kunnen we hiermee tijdig signaleren of er houtrot of beschadigingen zijn opgetreden.”

Barney: “Dat preventieve werk is ook in het belang van de bewoners. Zo kunnen we een klemmende deur bijvoorbeeld vlot verhelpen, voordat het erger wordt.”

Met bewoners

De communicatie met bewoners wordt door SEW en Boekema als prettig ervaren. Bewoners zijn goed geïnformeerd: ze krijgen al ver van tevoren een aankondigingsbrief. En een week voordat de schilders komen, worden ze er nogmaals aan herinnerd. Zo hebben bewoners ruim de tijd om kwetsbare plantjes of bijvoorbeeld tuinmeubels te verplaatsen. Daardoor kan het werk vloeiend verlopen en is er minder kans op schade aan persoonlijke eigendommen.

Barney: “De meeste bewoners zijn blij als we komen. Op warme dagen brengen ze soms zelfs een ijsje. Dat wordt zeer gewaardeerd door mijn collega’s. Het contact verloopt doorgaans erg goed. Als bewoners eens een keer wat overlast ervaren, kunnen ze de schilders daar gerust op aanspreken. Of ze lopen even naar Kees de Cruijff, onze uitvoerder. Dan lost hij het op.”

Eigenlijk is dat ook de rode draad bij veel onderhoudsprojecten: door open communicatie ontstaat wederzijds begrip. Zo kunnen de vakmensen van Boekema hun werk probleemloos en veilig doen en ervaren bewoners minder overlast. Een win-winsituatie!

 

https://www.seweelde.nl/over-sew/nieuws/nieuw-in-de-verf